Annons

Annons

Glutenfri drömrulltårta

Här har vi gjort en riktigt festlig rulltårta och dekorera den med grädde och godis. Självklart kan du välja andra alternativ, till exempel bär - eller att bara avnjuta den skivad som den är med den underbart goda smörkrämen.

Annons

Baka glutenfri rulltårta

10-12 bitar
1 /2 dl strösocker
3 ägg
60 g potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver

Smörkräm:
150 g rumsvarmt smör
180 g florsocker, ca 3 dl
2 tsk vaniljsocker
1 äggula

Topping:
2-3 dl vispgrädde
valfritt godis, vi valde Polly, mini-marshmallows

Sätt ugnen på 250°.
Vispa socker och ägg vitt och luftigt med en elvisp, 6-7 minuter.

Blanda mjöl, kakao och bakpulver och sikta ner i smeten. Vispa ihop till en slät smet. Bred ut den i en bakpappersklädd långpanna, ca 30×40 cm. Grädda i ugnens mitt 5-6 minuter.

Ta ut och vänd upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Drag bort gräddningspappret, om det inte vill släppa ta med en fuktad trasa på gräddningspappret. Låt kakan svalna. Du kan lägga en urvriden fuktad handduk över.

Rör samman ingredienserna till smörkrämen. Bred ut den rumsvarma smörkrämen försiktigt på kakan och rulla ihop tårtan från långsidan. Förvara tårtan i kylen. Vid serveringen: Garnera tårtan med spritsad vispgrädde som du toppar med Polly och mini-marshmallows.

Tips! Det går bra att frysa in rulltårtan. Garnera den när den ska serveras.

Recept av Bitte Eson Forsberg Foto Anders Norrsell

Recept på fler goda rulltårtor:

Rulltårta

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons