Annons

Annons

Glutenfri drömtårta med cheesecakekräm och bär

En festlig och somrig rulltårta bakar du enkelt med vårt glutenfria recept.

Annons
glutenfri rulltårta

Sväng ihop en glutenfri rulltårta till fikat.

8-10 bitar
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 dl potatismjöl
2 msk kakao
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver

Fyllning:
200 g färskost, t ex Philadelphia
1 dl kesella, normal fetthalt
1 dl florsocker
skal av 1 citron
2-3 dl valfria bär – vi valde hallon, vinbär och björnbär

Garnering:
3 dl vispgrädde
bär

Sätt ugnen på 225 grader.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver. Sikta ner blandningen i äggsmeten. Blanda försiktigt, vänd om smeten fint och sakta.

Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna. Grädda i ugnens mitt i ca 7 minuter.
Sockra ordentligt ovanpå och vänd upp bottnen på ett bakplåtspapper. Lossa gräddningspappret, släpper det inte så fukta pappret med en fuktad trasa. Låt kakan svalna.

Vispa färskost, kesella, siktat florsocker och citronskal med hjälp av en elvisp tills du har en slät och jämn kräm. Bred ut krämen över bottnen. Strö ut bären. Rulla ihop från långsidan. Garnera rulltårtan med vispad grädde och bär precis innan servering.

Fler glutenfria rulltårtor hittar du i nästa nummer av magasinet Glutenfritt som finns i butik den 5 juli – missa inte det!

Av Bitte Eson Forsberg Foto Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons