Annons

Annons

Glutenfri drömtårta med cheesecakekräm och bär

En festlig och somrig rulltårta bakar du enkelt med vårt glutenfria recept.

glutenfri rulltårta

Sväng ihop en glutenfri rulltårta till fikat.

8-10 bitar
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 dl potatismjöl
2 msk kakao
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver

Fyllning:
200 g färskost, t ex Philadelphia
1 dl kesella, normal fetthalt
1 dl florsocker
skal av 1 citron
2-3 dl valfria bär – vi valde hallon, vinbär och björnbär

Annons

Garnering:
3 dl vispgrädde
bär

Sätt ugnen på 225 grader.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver. Sikta ner blandningen i äggsmeten. Blanda försiktigt, vänd om smeten fint och sakta.

Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna. Grädda i ugnens mitt i ca 7 minuter.
Sockra ordentligt ovanpå och vänd upp bottnen på ett bakplåtspapper. Lossa gräddningspappret, släpper det inte så fukta pappret med en fuktad trasa. Låt kakan svalna.

Vispa färskost, kesella, siktat florsocker och citronskal med hjälp av en elvisp tills du har en slät och jämn kräm. Bred ut krämen över bottnen. Strö ut bären. Rulla ihop från långsidan. Garnera rulltårtan med vispad grädde och bär precis innan servering.

Fler glutenfria rulltårtor hittar du i nästa nummer av magasinet Glutenfritt som finns i butik den 5 juli – missa inte det!

Av Bitte Eson Forsberg Foto Anders Norrsell

Gott & Glutenfritt – baka glutenfritt med vår webbguide!

gott och glutenfritt

Äntligen en komplett och fullmatad onlinekurs för dig som vill veta allt om glutenintolerans och glutenfria matval!

Vi har samlat information om kosthållning, medicin & hälsa och andra värdefulla tips – och givetvis mängder av härliga och goda recept.

Du får…
● En inspirerande receptbank med 72 recept för hela dagen, både till vardag och fest.
● Anneli Andersson, som bloggar på Glutenfria godsaker visar i steg-för-stegfilmer hur du bakar saftiga bullar och bröd.
● Dietisten, Sofia Antonsson svarar på frågor och ger experttips om gluten.
● Du får en stor mjölguide
● Vi ger dig smarta knep för en härligare glutenfri vardag.

Efter kursen kommer du garanterat att känna dig tryggare, mer inspirerad och säker på att lyckas i köket.

Pris: Just nu! 199 kr Ordinarie: 249 kr

gott och glutenfritt

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…