Annons

Annons

Glutenfri filmjölkslimpa med extra allt

Med filmjölk i degen blir brödet saftigt och får en lätt syrlighet. I det här receptet har vi bakat med glutenfria mjölsorter och blandat i massor av godsaker!

Annons
Fantastiskt glutenfritt bröd

Härlig glutenfri filmjölkslimpa med olika kärnor och frön men inga nötter.

1 bröd
1 1/2 dl bovetemjöl
1 1/2 dl rismjöl
1/2 dl fibrex
1/2 dl psylliumfröskal
2 msk nyponskal
1 msk bikarbonat
1 1/2 tsk salt
6 dl filmjölk
1/2 dl ljus sirap
1 msk olivolja
1 äggvita
1/2 dl delade aprikoser
1 dl pumpakärnor
1 dl solroskärnor
1 dl linfrön

Sätt ugnen på 250 grader
Blanda bovetemjöl, rismjöl, fibrex, psylliumfröskal, nyponskal, bikarbonat och salt i en degbunke.
Rör ihop filmjölk, sirap, olivolja och äggvita. Vänd ner degvätskan i mjölblandningen. Blanda ner aprikoserna och blanda om noga.
Fördela smeten i en väl oljad brödform som rymmer 1 1/2 liter. Toppa med pumpakärnor, solroskärnor och linfrön.
Sätt in brödet mitt i ugnen och sänk värmen till 180 grader. Grädda brödet ca 1 timme.
Stjälp upp brödet på galler och låt svalna under bakduk.
Brödet kan med fördel stå till sig ett par timmar eller gärna över natten.

Tips!
Brödet går bra att frysa!

Här hittar du fler glutenfria recept

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons