Annons
Annons

Glutenfri frölimpa

En god frukostlimpa som blir saftig av äpplet och får lite sötma från de torkade fikonen. Limpan håller i minst tre dagar och går bra att frysas.

Fröbröd

Tips! Skiva limpan och frys in. Ta sedan ut en skiva i taget och njut.

LÄS MER: 5 snabba glutenfria frågor med Ulrika Davidsson 

1 limpa
25 g jäst
8 dl kallt vatten
2 1/2 dl bovete
2 dl rismjöl
2 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
1/2 dl linfrön
1/2 dl sesamfrön
1 1/4 dl psylliumhusk
1 1/2 tsk salt
1 1/2 msk flytande honung
1 tsk malda brödkryddor
1/2 rivet äpple
6 hackade torkade fikon
1 tsk rapsolja + 1/2 dl blandade frön till formen

Annons

Smula ner jästen i en bunke och rör ut den med lite av vattnet. Häll i resten av vattnet tillsammans med alla övriga ingredienser. Blanda ihop till en smet och låt stå i några minuter.

Smörj en brödform, 1 1/2 liter, med rapsolja och strö i frön. Fördela smeten jämnt i formen. Toppa med frön och låt jäsa under bakduk i rumstemperatur i cirka 1 1/2 timme. Sätt ugnen på 175 grader efter ungefär 1 timme.

Grädda längst ner i ugnen i cirka 80 minuter. Ta ut brödet ur formen och låt det svalna på galler under bakduk.

Receptet kommer från boken Baka glutenfritt med Ulrika från Bonnier Fakta

Gott & Glutenfritt – baka glutenfritt med vår webbguide!

gott och glutenfritt

Äntligen en komplett och fullmatad onlinekurs för dig som vill veta allt om glutenintolerans och glutenfria matval!

Vi har samlat information om kosthållning, medicin & hälsa och andra värdefulla tips – och givetvis mängder av härliga och goda recept.

Du får…
● En inspirerande receptbank med 72 recept för hela dagen, både till vardag och fest.
● Anneli Andersson, som bloggar på Glutenfria godsaker visar i steg-för-stegfilmer hur du bakar saftiga bullar och bröd.
● Dietisten, Sofia Antonsson svarar på frågor och ger experttips om gluten.
● Du får en stor mjölguide
● Vi ger dig smarta knep för en härligare glutenfri vardag.

Efter kursen kommer du garanterat att känna dig tryggare, mer inspirerad och säker på att lyckas i köket.

Pris: Just nu! 199 kr Ordinarie: 249 kr

gott och glutenfritt

TÄVLING: Vinn Ulrika Davidssons bok ”Baka glutenfritt med Ulrika”

Baka glutenfritt med Ulrika

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…