Annons

Annons

Glutenfri frölimpa

En god frukostlimpa som blir saftig av äpplet och får lite sötma från de torkade fikonen. Limpan håller i minst tre dagar och går bra att frysas.

Annons
Fröbröd

Tips! Skiva limpan och frys in. Ta sedan ut en skiva i taget och njut.

LÄS MER: 5 snabba glutenfria frågor med Ulrika Davidsson 

1 limpa
25 g jäst
8 dl kallt vatten
2 1/2 dl bovete
2 dl rismjöl
2 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
1/2 dl linfrön
1/2 dl sesamfrön
1 1/4 dl psylliumhusk
1 1/2 tsk salt
1 1/2 msk flytande honung
1 tsk malda brödkryddor
1/2 rivet äpple
6 hackade torkade fikon
1 tsk rapsolja + 1/2 dl blandade frön till formen

Smula ner jästen i en bunke och rör ut den med lite av vattnet. Häll i resten av vattnet tillsammans med alla övriga ingredienser. Blanda ihop till en smet och låt stå i några minuter.

Smörj en brödform, 1 1/2 liter, med rapsolja och strö i frön. Fördela smeten jämnt i formen. Toppa med frön och låt jäsa under bakduk i rumstemperatur i cirka 1 1/2 timme. Sätt ugnen på 175 grader efter ungefär 1 timme.

Grädda längst ner i ugnen i cirka 80 minuter. Ta ut brödet ur formen och låt det svalna på galler under bakduk.

Receptet kommer från boken Baka glutenfritt med Ulrika från Bonnier Fakta

TÄVLING: Vinn Ulrika Davidssons bok ”Baka glutenfritt med Ulrika”

Baka glutenfritt med Ulrika

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons