Annons

Annons

Glutenfri frukt och frölimpa

Baka naturligt glutenfritt!

Annons

Baka glutenfri frölimpa

1 bröd

25 g jäst
8 dl kallt vatten
2 1/2 dl bovetemjöl
2 dl rismjöl
2 dl solroskärnor
1 dl melonkärnor
1 dl sesamfrön
1 ¼ dl psylliumhusk
1 1/2 tsk salt
1 1/2 tsk flytande honung
1/2 dl gula russin
8 hackade aprikoser
1 tsk rapsolja
1/2 dl blandade frön och gryn till formen

Topping:
sesamfrön
melonkärnor
solroskärnor

Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt lite av det kalla vattnet och rör ut jästen. Tillsätt resterande mängd vatten samt övriga ingredienser.

Blanda samman allt till en smet och låt den stå och svälla ett par minuter. Olja en brödform på 1 1/2 liter och strö valfria frön i formens botten. Fördela smeten jämnt i formen, släta till smeten med lätt fuktad hand. Toppa med frön och låt brödet jäsa övertäckt på varm och dragfri plats ca 1 1/2 timme.

Sätt ugnen på 175 grader.
Grädda brödet i nedre delen av ugnen 75-80 minuter, känn med sticka. Ta ut brödet ur formen och placera på galler. Låt brödet svalna under bakduk.

Recept av Bitte Eson Forsberg Foto Anders Norrsell

Ett av våra favoritrecept – missa inte!

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons