Annons

Annons

Glutenfri citronkaka med vallmo

Citron och vallmo är en utsökt kombination – både när det gäller smak och utseende.

Annons

Citronkaka med vallmo_00

Fler goda glutenfria recept hittar  du här>>

ca 6 bitar
Kaka:

4 dl mandelmjöl + till formen
3 msk blå vallmofrön
1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver
1 dl neutral rapsolja
1 dl kokossocker
2 ekologiska citroner
3 ägg

Topping:
100 g mascarpone
2 msk flytande honung
1 tsk vaniljpulver
1 ekologisk citron i skivor

Sätt ugnen på 180 grader.
Blanda mandelmjöl, vallmofrön, salt och bakpulver i en bunke.
Häll rapsolja och kokossocker i en kastrull. Riv skalet på citronerna, dela dem och pressa ut saften från tre av halvorna (spara en halva till frostingen). Blanda ner skal (spara lite till dekoration) och saft i kastrullen och låt sjuda i några minuter på låg värme. Rör ner i bunken.
Vispa äggen fluffigt, vänd ner och rör om till en slät smet. Smörj en springform, cirka 25 cm i diameter, och bröa med mandelmjöl. Fördela smeten jämnt i formen och grädda mitt i ugnen cirka 30 minuter. Låt kakan svalna helt i formen.

Topping: Vispa mascarpone, honung och vaniljpulver fluffigt. Pressa ur den sista citronhalvan och rör om ordentligt. Bred frostingen över kakan och dekorera med citronskivor och lite skal.

Tips! Kakan kan frysas. Bred då på toppingen efter upptining, eller servera som mjuk enkel kaka.

Recept och bild från boken Baka Glutenfritt, Bonnier Fakta.9789174245240_332710

LÄS OCKSÅ:
Baka bröd utan gluten – så lyckas du
Lyxig glutenfri morotskaka
Glutenfria muffins med choklad eller blåbär

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons