Annons

Annons

Glutenfri gräddtårta

Ingen fest utan en riktigt maffig tårta! Här är ett glutenfritt recept på en god gräddtårta med hallon.

Annons
glutenfri gräddtårta

Fira denna dag med gräddtårta med hallon.

ca 15 bitar
4 ägg
2 dl strösocker
1 dl potatismjöl
1 dl glutenfri mjölmix
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
smör och kokosflingor till formen

Fyllning:
5 dl vispgrädde
1 dl hallonsylt

Garnering:
250 g hallon

Vispa ägg och socker poröst. Blanda samtliga torra ingredienser och vänd ner i äggsmeten.
Smöra en form, 24 cm i diameter, och strö kokosflingor i formen. Häll i smeten och grädda på 175 grader ca 40 minuter. Låt svalna.
Dela tårtbotten mitt itu. Vispa grädden. Fördela hallonsylt på bottnen och bred på ett lager grädde. Lägg på locket.
Bred resten av grädden över och runt tårtan. Strö över hallonen.

Av Janet Gustavsson Foto Erik Karlsson

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons