Annons

Annons

Glutenfri havrelimpa

Ett glutenfritt gott bröd där fiberhusk hjälper till att jäsa brödet. Hembakat är så gott!

Annons

Glutenfri havrelimpa
1 bröd
25 g jäst
4 dl solhavre eller vatten
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
1 msk kummin (kan uteslutas)
2 msk olja
4 dl ren havregryn
4 1/2 dl Fin Mix, Semper

Till formen:
olja
havregryn

Värm mjölken till fingervarmt, ca 37 grader. Smula ner jästen i bunke. Häll i degspadet och rör tills jästen löst sig.
Tillsätt fiberhusk, salt och ev. stött kummin. Låt svälla ca 10 minuter.
Vänd ner olja, havregryn och det mesta av mjölblandningen. Arbeta degen kraftigt, helst i maskin. Tillsätt resterande mängd mjöl. Degen ska vara ganska lös, den går inte att knåda.
Lägg degen i lätt oljad och havrebeströdd form, ca 1 1/2 liter. Strö över lite havregryn och låt jäsa övertäckt ca 30 minuter.
Grädda i nedre delen av ugnen på 200 grader ca 30 minuter. Låt brö­det vila en stund i formen, los­sa och låt svalna under bakduk.

Av Bitte Eson Forsberg Foto Anders Norrsell

Följ oss på facebook, vi älskar glutenfritt vi uppdatera med nya goda recept varje dag!

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons