Annons

Annons

Glutenfri kladdkaka med bönor

Glutenfri kladdkaka bakad med svarta bönor. Bönorna ger kakan en krämig och mjuk konsistens och som bonus en proteinboost.

Annons
glutenfri-kladdkaka

En kladdkaka, godare än du någonsin kan tro.

1 burk konserverade svarta bönor ca 240 g
13 färska, urkärnade dadlar
4 msk kakao
4 msk agavesirap
2 tsk vaniljpulver
2 tsk bikarbonat
2–3 msk starkt kaffe
150 g mörk choklad 70 %
1 dl kokosolja
2 ägg
kokosolja och kokosflingor till formen

Topping:
1 dl hackade pistaschnötter att strö över

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bönorna i en sil och skölj dem noga. Mixa ihop till en jämn smet tillsammans med dadlar i en matberedare. Tillsätt kakao, agavesirap, vaniljpulver, bikarbonat och kaffe och mixa lite till.

Smält chokladen i ett vattenbad tillsammans med kokosoljan. Vispa äggen fluffigt i en bunke. Rör ner chokladblandningen i en bunken och vispa ihop till en slät smet. Blanda ner bönsmeten och rör om tills allt är ordentligt blandat.

Smörj en springform, cirka 20×20 cm. med kokosolja och bröa med kokosflingor. För dela smeten jämnt i formen och strö över pistaschnötterna.

Grädda kakan i mitt i ugnen i cirka 20 minuter. Kakan är kladdig när du tar ut den, men den stelnar när den svalnar.

Receptet kommer från boken baka glutenfritt med Ulrika, Bonnier fakta

Baka glutenfritt med Ulrika

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons