Annons

Annons

Glutenfri! Limesockerkaka med kokos

Klassisk sockerkaka med smak av kokos och lime. Ett recept fritt från gluten.

Annons
sockerkaka med lime och kokos

Limesockerkaka med kokos.

Ca 14 bitar
2 ägg
2 dl strösocker
75 g smör eller margarin
2 dl rismjöl
1 dl kokosflingor
1 dl Maizena majsstärkelse
2 msk psylliumfröskal
2 tsk bakpulver
1,5 msk vaniljsocker
1/2 dl standardmjölk
1 limefrukt, rivet skal
1/2 limefrukt, saften

Glasyr:
200 g florsocker
2 msk limejuice
1 msk vatten

Garnering:
limeskivor
florsocker

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa samman ägg och socker vitt och pösigt. Smält matfettet och blanda ner i smeten tillsamman med resten av ingredienserna. Häll smeten i en smord och bröad form på ca 1,5 liter. Använd glutenfritt ströbröd.

Grädda i ugnens mitt ca 35-40 minuter, använd en sticka för att se om den är klar. Ta ut kakan, stjälp upp och låt svalna under formen.

Blanda samman ingredienserna till glasyren. Värm upp i en kastrull till 40 grader och häll över kakan. Garnera med skivade limeskivor och sikta över florsocker vid servering.

Av Bitte Eson Forsberg Foto Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons