Annons

Annons

Glutenfri! Mandelbotten under randig topp

Vacker dessert som serveras elegant i glas. Mandel,blåbär och mango tre härliga smaker i en dessert.

Annons

Mandelbotten under randig topp
8 personer
125 g sötmandlar
60 g smör
1 dl strösocker
1 dl mandelmjöl

Fyllning:
500 g mascarpone
250 g crème fraiche
1 1/2 dl strösocker
3 gelatinblad
3 msk blåbärspuré, barnmat
3 msk mangopuré, barnmat

Topping:
hackade pistaschnötter

Hacka sötmandeln fint med kniv, smält smöret och blanda med sötmandel, socker och mandelmjöl. Häll i form med löstagbar kant eller i 8 glas och ställ kallt.
Vispa mascarpone, crème fraiche och socker. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 10 minuter, lyft upp utan att krama ur och låt smälta i en kastrull under omrörning. Rör genast ner i krämen och vispa runt. Fördela i två skålar.
Blanda ner blåbärspurén i den ena skålen, mango i den andra.
Häll blåbärskrämen på bottnen och därpå försiktigt mangokrämen, strö över hackade pistaschnötter och ställ kallt minst 3 timmar.

Av Janet Gustavsson Foto Erik Karlsson

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons