Annons

Annons

Glutenfri mandelkaka med syltad ingefära

Den här underbara mandelkakan serveras med syltad ingefära till – en oväntad och fantastisk smakkombination. En klick grädde till är pricken över i.

Baka glutenfri mandelkaka

ca 8 bitar

Mjuk mandelkaka:
3 ägg
1 dl mörkt farinsocker
1 dl strösocker
2 dl mandelmjöl
1 dl potatismjöl
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
100 g smält smör

Syltad ingefära:
200 g färsk ingefära
1 1/2 dl vatten (avkok från ingefäran)
2 1/2 dl strösocker
1/2 dl mörkt farinsocker
1 vaniljstång
1 kanelstång
5 kryddnejlikor
5 kardemummafrön

Annons

Mandelkakan: Sätt ugnen på 175°. Smörj en form med löstagbar kant med smör och bröa den med mandelmjöl.
Vispa ägg, farinsocker och strösocker länge tills det blir riktigt fluffigt.

Gilla Året Runt på Facebook

Blanda alla torra ingredienser i en separat skål och tillsätt dem tillsammans med smält smör i äggsmeten. Vänd försiktigt ihop smeten tills den blir jämn. Häll smeten i formen och grädda kakan ca 25 minuter.

Syltad ingefära: Skala och finhacka ingefäran. Lägg i en kastrull och fyll på med vatten så att det täcker ingefäran. Koka mjuk under lock, ca 1 timme.
Sila bort ingefäran och ta vara på 1 1/2 dl av ingefärsvattnet. Blanda vattnet med övriga ingredienser och låt koka upp på låg värme.

Tillsätt ingefäran och låt sjuda på låg värme i ca 45 minuter. Förvara i en burk med tättslutande lock. Den syltade ingefäran håller några månader i kylskåp.
Servera mandelkakan med den syltade ingefäran och lättvispad grädde.

Recept och bild: Smilla Luuk

Prova även de här glutenfria recepten:

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…