Annons

Annons

Glutenfri mandelkaka med kolakräm och jordgubbar

Läcker tårta på mandelbotten och toppad med en ljuvlig kolakräm och färska bär. Perfekt att den dessutom är glutenfri!

Glutenfri mandeltarta med kolakram recept

Glutenfri mandeltårta med kolakräm  – recept

10 bitar

2 ½ dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
5 äggvitor
1 dl rörsocker
Garnering:
1 burk karamelliserad mjölk, 397 g
2 dl vispgrädde
jordgubbar och vinbär

Annons

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Blanda mandelmjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Vispa äggvitor och rörsocker pösigt och blanda med mandelmjölsblandningen.
3. Bred ut smeten i en smord form, 24 cm i dia-
meter, med löstagbar kant. Grädda i nedre delen av ugnen, 15 minuter. Låt svalna.
4. Vid servering: 
Lägg bottnen på ett fat och bred över karamelliserad mjölk. Spritsa eller klicka på vispad grädde och toppa med jordgubbar och vinbär.

Av Kerstin Svensson
Foto: Olof Abrahamsson

Prova också:

Naturligt glutenfria chocolate cookies

Glutenfria arraksbollar

Glutenfria kolasnittar med apelsin

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…