Annons

Annons

Glutenfri! Matig dansk limpa

Njut av dansk frölimpa direkt från ugnen. Receptet är fritt från gluten.

Annons

Baka glutenfritt fröbröd

1 bröd
1 msk psylliumfröskal
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön
2 1/2 dl kokande vatten
2 dl majsmjöl
1 dl bovetemjöl
1 dl pumpakärnor
1 dl rismjöl
2 tsk bikarbonat
2 tsk salt
25 g jäst
1 1/2 dl naturell yoghurt
1 dl mörk sirap

Topping:
sesamfrön
boveteflingor

Blanda psylliumfröskal, solros- och linfrön noga i en bunke. Koka upp vattnet och häll över fröblandningen. Blanda samman och låt stå och svälla i ca 5 minuter. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner skållningen/fröblandningen samt övriga ingredienser. Använd gärna en degblandare. Du kan också göra det för hand, se bara till att allt blandas om ordentligt.

Olja en brödform på 1 1/2 liter och fördela smeten i formen. Tryck till med fuktad hand eller med en palettkniv så att smeten fördelas överallt. Strö över lite sesamfrön eller boveteflingor. Låt brödet jäsa övertäckt ca 30 minuter på varm och dragfri plats.

Sätt ugnen på 250 grader.

Placera en långpanna med kant i nedre delen av ugnen, häll några matskedar varmt vatten på plåten. Sätt in brödformen och sänk till 200 grader. Grädda brödet ca 60 minuter, känn med sticka. Ta ut brödet och låt det vila i formen en stund. Stjälp upp på galler och låt svalna under bakduk.

Av Bitte Eson Forsberg Foto Anders Norrsell

Följ oss på instagram instagram.com/vialskarglutenfritt/

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons