Annons

Annons

Glutenfri mjuk pepparkaka

Vad ger mer julstämning än doften och smaken av en nybakad mjuk pepparkaka? Smygstarta julbaket med vår goda glutenfria variant!

Annons

01 Sponge cake.jpg

1 kaka
3 dl fin glutenfri mjölmix
2 dl ljust muscovadorörsocker
2 tsk bakpulver
2 tsk mald kanel
1 tsk mald ingefära
1 tsk malda nejlikor
1 tsk psylliumskal
1/2 dl fibrex
1 dl vatten
1 1/2 dl flytande margarin
1 dl lättyoghurt
2 ägg
smör eller margarin till formen
glutenfritt ströbröd

1. Smöra och bröa en avlång form. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Lägg fibrex och vatten i en skål och låt stå i 10 minuter.
3. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt ägg, fil, flytande margarin och den svällda fibrexen och blanda väl.
4. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 45 minuter. Låt kakan stå kvar i formen i 5 minuter innan den stjälps upp.
5. Servera gärna kakan med en klick vispad grädde och lite lingonsylt.

Av Janet Gustavsson och Dansukker
Foto: Erik Karlsson och Dansukker

Glutenfritt 3 Janet Gustavsson

Glutenfri banankaka

Glutenfritt 3 Janet Gustavsson

Glutenfri chokladrulltårta

Glutenfritt 3 Janet Gustavsson

Glutenfri rör-ihop-kaka

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons