Annons

Annons

Glutenfri! Morot- och valnötsbröd

Baka färska frallor med valnötter och riva morötter. Receptet ger 8 saftiga frallor.

Annons

Glutenfria morot och val
8 stycken
2 1/2 dl mjölk
1/4 dl rapsolja
20 gram färsk jäst
1 msk psylliumfröskal
50 gram valnötter
2 dl (80 gram) grovt rivna morötter
1/2 tsk sirap
1 dl kvarg/kesella
1 dl (55 gram) Provena havremjölmix för bröd (orange påse)
3 dl (195 gram) Semper Grov Mix
lite salt

Värm mjölken och oljan till ca 37 grader (ljummet). Smula jästen i en bunke och rör ut den med degvätskan, häll i psylliumfröskalen, sirapen, salt och vispa ihop, låt svälla i 10 minuter. Häll i havremjölet och de rivna morötterna i degvätskan. Häll i grovmixen, lite i taget ,och kvarg. Degen ska vara lite kladdig, öka hastigheten till medel och låt maskinen jobba nästan 5 minuter. Häll i valnötterna mot slutet. Låt degen jäsa under handduk i 1 timme.

Knåda degen med lite grov mix om du behöver, forma till 8 bollar. Lite kladdigt ska det vara. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla dem med olja, strö över lite havsalt och tryck i lite hackade valnötter om du önskar. Grädda bullarna på 225 grader i 20-25 minuter mitt i ugnen.

Av: Malin Flink flinkpaglutenfritt.no

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons