Annons

Annons

Glutenfri morotskaka

Här är ett recept på en saftig och kryddig morotskaka som håller fint ihop. Den är riktigt god dag två och tre, om det finns något kvar...

Annons
Mera Matkärlek

Baka smakrik morotskaka fri från gluten.r

10 bitar
4 ägg
1 msk honung eller 2 msk valfri sötning
1 dl kokosmjölk
4 msk kokosfett eller kallpressad rapsolja
1 dl kokosnötsmjöl
1/2 dl nyponskalsmjöl
1 tsk Fiberhusk
2 msk riven kokos
3 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1/2 tsk malen ingefära
1/2 tsk vaniljpulver
1 morot, finriven
1 tsk olja samt 2 msk kokosflingor till formen

Topping:
300 g naturell färskost, typ Philadelphia
1/2 lime, det rivna skalet och juicen

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggen och sötning separat tills smeten blir riktigt pösig, det tar ett par minuter. Tillsätt kokosmjölk och fettet och blanda väl.

Blanda de torra ingredienserna i en mellanstor skål. Rör ner de torra ingredienserna i smeten och till sist moroten.

Olja en form och strö över kokosflingor. Häll i smeten och grädda mitt i ugnen cirka 30 minuter.

Blanda ingredienserna till toppingen och bred över kakan när den svalnat ordentligt.

Tips! Själva kakan är mejeri- och glutenfri men inte toppingen. Om du byter ut färskosten mot den fasta delen i en eller två burkar kokosmjölk/grädde kan du svänga ihop en mejerifri topping också.

Receptet kommer från boken Mera matkärlek av Anne Aobadia

mera-matkarlek-naturlig-lchf-utan-gluten-och-socker

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons