Annons

Annons

Glutenfri pappardelle med ryggbiff

De lite sötsyrliga tomaterna ger en fin karaktär åt den här festliga pastarätten.

Annons
Glutenfri pasta med ryggbiff

Glutenfri pasta med ryggbiff

4 personer
350 g glutenfri pasta, t ex pappardelle
2 vitlöksklyftor
3 kvistar färsk rosmarin
250 g körsbärstomater
350 g ryggbiff
1/2 msk flytande honung
1 msk rödvinsvinäger
olivolja till stekning

Garnering:
färsk rosmarin
grovriven parmesan

Låt köttet blir rumstempererat. Salta och peppra det 15 minuter innan stekning.
Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
Stek köttet 2–3 minuter på varje sida. Låt vila i 10 minuter.
Skiva vitlöken och fräs ihop med rosmarinkvistar på svag värme i olja ett par minuter. Tillsätt tomaterna och fortsätt fräsa ett par minuter. Rör ner honungen och fräs lite till. Tillsätt vinägern och låt den nästan koka in helt. Salta och peppra.
Fiska upp rosmarinkvistarna, blanda pastan med tomaterna. Skiva köttet och lägg ovanpå.
Strö över parmesan och garnera med rosmarin.

Recept Ylva Porsklev Foto: Emma Eriksson

LÄS OCKSÅ
Glutenfri laxpasta med nötdressing

Glutenfri pasta med pumpapesto, citron och sockerärter

Glutenfritt hamburgerbröd

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons