Annons

Annons

Glutenfri! Pärongömma med svarta vinbär

En suffléliknande dessert. Ett recept med söta päron som toppas med lite syrliga svarta vinbär. Spännande och gott!

Annons

Pärongömma med svarta vinbär
4 personer

4 mogna päron
1 msk citronsaft
2 äggvitor
1 1/2 dl mjölk
1 dl matlagningsgrädde
2 msk flytande honung
1/2 tsk stött kardemumma
2 msk flagad mandel
1 dl svarta vinbär eller blåbär

Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och tärna päronen fint, blanda med citronsaften. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt mjölk blandad med matlagningsgrädde och flytande honung, kryddorna och det mesta av den flagade mandeln.
Lägg pärontärningarna i bot­ten av fyra ugnsfasta portionsformar. Häll på krämen och toppa med bär. Strö över flagad mandel och grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.

Tips! Om du vill kan du ge päron­en lite hetta med 1/2 tsk stött grönpeppar.

Av Janet Gustavsson Foto Per Magnus Persson

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons