Annons
Annons

Glutenfri! Pärongömma med svarta vinbär

En suffléliknande dessert. Ett recept med söta päron som toppas med lite syrliga svarta vinbär. Spännande och gott!

Pärongömma med svarta vinbär
4 personer

4 mogna päron
1 msk citronsaft
2 äggvitor
1 1/2 dl mjölk
1 dl matlagningsgrädde
2 msk flytande honung
1/2 tsk stött kardemumma
2 msk flagad mandel
1 dl svarta vinbär eller blåbär

Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och tärna päronen fint, blanda med citronsaften. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt mjölk blandad med matlagningsgrädde och flytande honung, kryddorna och det mesta av den flagade mandeln.
Lägg pärontärningarna i bot­ten av fyra ugnsfasta portionsformar. Häll på krämen och toppa med bär. Strö över flagad mandel och grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.

Annons

Tips! Om du vill kan du ge päron­en lite hetta med 1/2 tsk stött grönpeppar.

Av Janet Gustavsson Foto Per Magnus Persson

Gott & Glutenfritt – baka glutenfritt med vår webbguide!

gott och glutenfritt

Äntligen en komplett och fullmatad onlinekurs för dig som vill veta allt om glutenintolerans och glutenfria matval!

Vi har samlat information om kosthållning, medicin & hälsa och andra värdefulla tips – och givetvis mängder av härliga och goda recept.

Du får…
● En inspirerande receptbank med 72 recept för hela dagen, både till vardag och fest.
● Anneli Andersson, som bloggar på Glutenfria godsaker visar i steg-för-stegfilmer hur du bakar saftiga bullar och bröd.
● Dietisten, Sofia Antonsson svarar på frågor och ger experttips om gluten.
● Du får en stor mjölguide
● Vi ger dig smarta knep för en härligare glutenfri vardag.

Efter kursen kommer du garanterat att känna dig tryggare, mer inspirerad och säker på att lyckas i köket.

Pris: Just nu! 199 kr Ordinarie: 249 kr

gott och glutenfritt

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…