Annons

Annons

Glutenfri päronkaka med kolasås och popcorn

Flingsaltad kolasås och popcorn toppar mjuk päronkaka – vilken höjdare!

Glutenfri sockerkaka

Päronkaka med saltad karamellsås och popcorn

Glutenfri päronkaka med kolasås och popcorn

ca 12 bitar

2 ägg
2 dl strösocker
2 1/2 dl majsstärkelse, Maizena
1 tsk fiberhusk
1 tsk kanel
1 tsk bakpulver
200 g mandelmassa, grovriven
2 päron
75 g smör

Annons

Saltad kolasås:
1 1/2 msk glykossirap
1 1/4 dl strösocker
1 dl vispgrädde
30 g smör
flingsalt
3 dl poppade popcorn

Sätt ugnen på 175°.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda majsstärkelse, fiberhusk, kanel, bakpulver och grovt riven mandelmassa; vänd ner i äggsmeten.
Tärna päronen fint och strö över kakan. Hyvla smöret över kakan med osthyvel. Grädda mitt i ugnen 35–40 minuter.

Värm sirapen i en tjockbottnad kastrull, tillsätt lite av sockret i taget och rör om tills karamellsåsen är härligt brun. Tillsätt lite av grädden i taget medan du rör om. Ta från plattan och tillsätt smöret, skuret i tärningar. Smaka av med salt.

När kakan har kallnat, häll hälften av kolasåsen över kakan. Blanda resten av såsen med popcorn och lägg i en hög på kakan.

Tips! Kolasås som blir över kan du förvara i kylen. När du blir sugen, värm såsen kort i mikron till perfekt konsistens och ringla sedan över glass och bakverk.

Recept: Janet Gustavsson
Foto: Erik Karlsson

Fler recept på goda glutenfria kakor:
Glutenfri pecan pie
Glutenfria cookie dough cupcakes

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…