Annons

Annons

Glutenfri päronkaka

Baka en saftig päronkaka och toppa med pistaschnötter. Ett recept fritt från gluten!

Annons

Anmäl dig till vårt glutenfria nyhetsbrev

Päronkaka
ca 12 bitar
2 ägg
2 dl strösocker
2 1/2 dl majsstärkelse
1 tsk fiberhusk
1 tsk kanel
1 tsk bakpulver
200 g mandelmassa
2 päron
75 g smör
3 msk hackade pistaschnötter
2 msk pärlsocker

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda majsstärkelse, fiberhusk, kanel, bakpulver, grovt riven mandelmassa och vänd ner i äggsmeten.
Tärna päronen, strö över kakan, hyvla smöret över kakan med osthyvel och strö över hackade pistaschnötter och pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen i ca 35-40 minuter.

Av Janet Gustavsson Foto Erik Karlsson

Anmäl dig till vårt glutenfria nyhetsbrev

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons