Annons

Annons

Glutenfri päronkaka

Baka en saftig päronkaka och toppa med pistaschnötter. Ett recept fritt från gluten!

Anmäl dig till vårt glutenfria nyhetsbrev

Päronkaka
ca 12 bitar
2 ägg
2 dl strösocker
2 1/2 dl majsstärkelse
1 tsk fiberhusk
1 tsk kanel
1 tsk bakpulver
200 g mandelmassa
2 päron
75 g smör
3 msk hackade pistaschnötter
2 msk pärlsocker

Annons

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda majsstärkelse, fiberhusk, kanel, bakpulver, grovt riven mandelmassa och vänd ner i äggsmeten.
Tärna päronen, strö över kakan, hyvla smöret över kakan med osthyvel och strö över hackade pistaschnötter och pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen i ca 35-40 minuter.

Av Janet Gustavsson Foto Erik Karlsson

Anmäl dig till vårt glutenfria nyhetsbrev

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…