Annons

Annons

Glutenfri päronpaj med mandel

En härligt saftig paj med smak av mandel och päron. Välj mellan att göra i en stor pajform eller i flera små pajformar.

Annons

Baka glutenfritt Nikon 1

CA 6 BITAR
200 g rumsvarmt smör
1/2 dl sukrin
3 ägg
3 dl mandelmjöl
1 dl rismjöl
2 tsk bakpulver
1/2 citron, saften
3 päron
mandelspån att strö över

SERVERAS MED:
vispad grädde, vaniljsås eller crème fraiche
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör och sukrin luftigt med elvisp i en bunke. Tillsätt ägg, mandelmjöl, rismjöl och bakpulver och vispa till en jämn smet. Blanda ner citronsaften.
Fördela smeten i en stor smord form, cirka 25 cm i diameter, eller i fyra mindre, smorda formar.
Skala och kärna ur två päron och skär i mindre bitar. Fördela jämnt i smeten. Skiva det sista päronet och använd som dekoration. Strö över mandelspån.
Grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter (cirka 15 minuter för små pajer), använd sticka. Låt pajen svalna i formen och servera med vispad grädde, vaniljsås eller crème fraiche.

Recept och bild från boken Baka Glutenfritt, Bonnier Fakta.

Läs mer!  Fler goda glutenfria recept9789174245240_332710

 

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons