Annons

Annons

Glutenfri pasta med pumpapesto, citron och sockerärter

Lättlagad och sommarfräsch pasta med krispiga sockerärter och egen pesto.

Annons
Pasta med pumpapesto

Glutenfri pasta med pumpapesto, citron och sockerärter

4 personer
300 g glutenfri pasta, t ex linguine
150 g sockerärter
1 citron, skalet
olivolja till stekning
Pesto:
1 dl grovhackad persilja
1 vitlöksklyfta
1 dl pumpakärnor
1/2 dl olivolja
1/2 dl pastavatten
40 g parmesan, riven
ev lite salt

Koka pastan. Spar 1/2 dl pastavattnet och häll sedan av pastan.
Mixa persilja, vitlök, pumpakärnor, olivolja, pastavatten och parmesan. Smaka eventuellt av med lite salt.
Hetta upp en stekpanna med olivolja. Fräs sockerärter och citronskal ett par minuter. Tillsätt pastan och se till att allt blandas.
Rör ner peston och servera.

Av Ylva Porsklev Foto: Emma Eriksson

LÄS OCKSÅ
Smaktest: Vilken pasta är godast?

Pasta med mozzarella och bacon

 

 

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons