Annons

Annons

Glutenfri penne med vitlöksrostad broccoli

Superenkel rätt. Den som vill ha kött kan servera parmaskinka till.

Annons
Penne med vitlöksrostad broccoli

Glutenfri penne med vitlöksrostad broccoli

Om du inte hittar glutenfri penne i din butik så går det lika bra att byta till någon annan glutenfri pasta.

4 personer
300 g glutenfri penne
500 g färsk broccoli
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
60 g mandel
200 g chèvre
70 g babyspenat
salt, svartpeppar

Sätt ugnen på 225 grader.
Dela broccolin i buketter. Skär stammen i 1/2 cm tjocka skivor. Lägg i en ugnsform och ringla över olivolja, salta och peppra. Rosta i ugnen ca 20 minuter.
Skala och hacka vitlöken.
Kärna ur och strimla chilin. Grovhacka mandeln. Strö vitlök, chili och mandel över broccolin, när det är 5 minuter kvar och blanda runt.
Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Häll av i durkslag.
Blanda pastan med broccoli och spenat i en skål. Smula ner chèvre och servera direkt.

Recept Ylva Porsklev Foto: Emma Eriksson

LÄS OCKSÅ
Glutenfria piroger med kycklingröra

Glutenfri pasta med pumpapesto, citron och sockerärter

Glutenfri sommartårta

 

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons