Annons

Annons

Glutenfri quinoapizza med skinka och svamp

Glutenfri pizza med quinoamjöl i degen. Fyll pizzan med det du gillar bäst. Vi rekommenderar skinka, champinjoner och en god ost.

glutenfri-pizza
2 pizzor
1 dl skalade sesamfrön
1 1/2 dl quinoamjöl
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
3 ägg
1 dl mjölk, valfri sort
1 tsk torkad oregano

Tomatsås:
1/2 dl olivolja
1/2 dl vatten
1 tsk balsamvinäger
1 dl tomatpuré
1 vitlöksklyfta
1 tsk torkad oregano
salt, svartpeppar

Annons

Fyllning:
200 g god riven ost
20 skogschampinjoner
1 gul lök
250 g mozzarella

Topping:
150 g lufttorkad skinka
färsk basilika
hyvlad parmesanost

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser. Vispa ner havre- eller mandelmjölk och ägg. Låt dra i 5 minuter. Lägg bakplåtspapper på en plåt och bred med hjälp av en slickepott ut smeten till två mindre runda pizzor. Förgrädda pizzabottnen i mitten av ugnen i 10 minuter.
Vispa under tiden ihop tomatsåsen och förbered toppingen.
Ta ut pizzabottnen och bred på tomatsås. Lägg på god riven ost, champinjoner, skivad lök och mozzarella, sätt in i ugnen i ytterligare 10 minuter. Ta ut, lägg på skinka och strimlad basilika och hyvla över lite parmesanost.

Av Åsa Swanberg Foto Ludvig Swanberg

Missa inte! I nr. 5 av magasinet Glutenfritt som finns i butik den 6 september hittar du en glutenfri pizzaguide.

Gott & Glutenfritt – baka glutenfritt med vår webbguide!

gott och glutenfritt

Äntligen en komplett och fullmatad onlinekurs för dig som vill veta allt om glutenintolerans och glutenfria matval!

Vi har samlat information om kosthållning, medicin & hälsa och andra värdefulla tips – och givetvis mängder av härliga och goda recept.

Du får…
● En inspirerande receptbank med 72 recept för hela dagen, både till vardag och fest.
● Anneli Andersson, som bloggar på Glutenfria godsaker visar i steg-för-stegfilmer hur du bakar saftiga bullar och bröd.
● Dietisten, Sofia Antonsson svarar på frågor och ger experttips om gluten.
● Du får en stor mjölguide
● Vi ger dig smarta knep för en härligare glutenfri vardag.

Efter kursen kommer du garanterat att känna dig tryggare, mer inspirerad och säker på att lyckas i köket.

Pris: Just nu! 199 kr Ordinarie: 249 kr

gott och glutenfritt

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…