Annons

Annons

Glutenfri quinoapizza med skinka och svamp

Glutenfri pizza med quinoamjöl i degen. Fyll pizzan med det du gillar bäst. Vi rekommenderar skinka, champinjoner och en god ost.

Annons

glutenfri-pizza
2 pizzor
1 dl skalade sesamfrön
1 1/2 dl quinoamjöl
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
3 ägg
1 dl mjölk, valfri sort
1 tsk torkad oregano

Tomatsås:
1/2 dl olivolja
1/2 dl vatten
1 tsk balsamvinäger
1 dl tomatpuré
1 vitlöksklyfta
1 tsk torkad oregano
salt, svartpeppar

Fyllning:
200 g god riven ost
20 skogschampinjoner
1 gul lök
250 g mozzarella

Topping:
150 g lufttorkad skinka
färsk basilika
hyvlad parmesanost

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser. Vispa ner havre- eller mandelmjölk och ägg. Låt dra i 5 minuter. Lägg bakplåtspapper på en plåt och bred med hjälp av en slickepott ut smeten till två mindre runda pizzor. Förgrädda pizzabottnen i mitten av ugnen i 10 minuter.
Vispa under tiden ihop tomatsåsen och förbered toppingen.
Ta ut pizzabottnen och bred på tomatsås. Lägg på god riven ost, champinjoner, skivad lök och mozzarella, sätt in i ugnen i ytterligare 10 minuter. Ta ut, lägg på skinka och strimlad basilika och hyvla över lite parmesanost.

Av Åsa Swanberg Foto Ludvig Swanberg

Missa inte! I nr. 5 av magasinet Glutenfritt som finns i butik den 6 september hittar du en glutenfri pizzaguide.

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons