Annons

Glutenfri rör-ihop-kaka

Det här receptet på rör-ihop-kaka med blåbär och kokos blir garanterat en favorit hos både liten och stor! Dessutom går den snabbt och enkelt att baka.

Annons

Glutenfritt 3 Janet Gustavsson

12 bitar
100 g smör eller margarin
2 dl strösocker
1 dl potatismjöl
1 dl kokosflingor
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 ägg

Fyllning:
125 g blåbär
florsocker att pudra över

Till formen:
smör och kokosflingor

1. Smält smöret och låt det svalna.
2. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra formen och strö över med kokosflingor. Rör samman samtliga ingredienser och häll smeten i formen.
3. Strö över bären, spara eventuellt några till dekoration och grädda i ca 25-30 minuter. Låt svalna, pudra över florsocker och skär upp i rutor. Strö över resterande bär.

Av Janet Gustavsson Foto: Erik Karlsson

Glutenfria pain au chocolat

Glutenfria kanelbullar

Glutenfria kokostoppar

Glutenfri solskenskaka

Glutenfri lyxlängd med nutella

 

LÄS OCKSÅ




  • Erina Falk

    Önskar storlek på formen samt placering i ugnen, tack.

    • caho03

      Hej Erina! Välj inte långpanna utan en mindre form. Allt gott från redaktionen


Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons