Annons

Annons

Glutenfri rulltårta med choklad och lemon curd

Rulltårta är lätt att baka och lyckas med. Här ett smarrigt recept utan gluten.

Annons
Glutenfri chokladrulltårta

Glutenfri chokladrulltårta

8–10 BITAR
Smarrigt alternativ för glutenintoleranta.

3 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 dl potatismjöl
2 msk kakao
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver

Fyllning:
2 dl vispgrädde
1 1/2 dl lemon curd
75 g finhackad choklad

Garnering:
vispad grädde
finhackad choklad eller chokladdekor
citronskivor

Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver. Sikta ner blandningen i äggsmeten.
Blanda om försiktigt med hjälp av en slickepott. Bred ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i ca 7 minuter.
Stjälp upp bottnen på ett sockrat bakplåtspapper. Lossa försiktigt gräddningspapperet. Släpper det inte så kan du pensla det med lite vatten. Låt kakan svalna.
Vispa grädden och rör ner lemon curd och finhackad choklad. Bred ut fyllningen på rulltårtan. Rulla ihop tårtan från långsidan. Garnera rulltårtan med vispad grädde, choklad och citronskivor.

Av Bitte E:son Forsberg Foto: Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons