Annons

Annons

Glutenfri! Saffranscheesecake

Både pepparkaka och saffran gör det här till en riktig julcheesecake. God Jul!

Annons

 

saffranscheesecake

6–8 personer
250 g glutenfria pepparkakor
100 g smält smör

Fyllning:
3 äggvitor
200 g vit choklad
400 g färskost
1 pkt saffran, 1/2 g
1 dl forsocker

Garnering:
4 kumquats
1 kiwi
citronmeliss

Mixa glutenfria pepparkakor och smör. Tryck ut smulorna i form med löstagbar kant. Ställ kallt.
Vispa äggvitorna till hårt skum. Hacka chokladen grovt, smält i mikron eller vattenbad.
Blanda choklad, färskost, saffran och forsocker. Vänd ner äggvitan. Bred fyllningen på bottnen och ställ in tårtan i frysen 3–4 timmar.
Ta ut en halvtimme före servering och toppa med klyftade kumquats, kiwi och citromeliss.

Av Janet Gustavsson Foto Per-Magnus Persson

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons