Annons

Annons

Glutenfri! Saffranscheesecake

Både pepparkaka och saffran gör det här till en riktig julcheesecake. God Jul!

 

saffranscheesecake

6–8 personer
250 g glutenfria pepparkakor
100 g smält smör

Fyllning:
3 äggvitor
200 g vit choklad
400 g färskost
1 pkt saffran, 1/2 g
1 dl forsocker

Garnering:
4 kumquats
1 kiwi
citronmeliss

Annons

Mixa glutenfria pepparkakor och smör. Tryck ut smulorna i form med löstagbar kant. Ställ kallt.
Vispa äggvitorna till hårt skum. Hacka chokladen grovt, smält i mikron eller vattenbad.
Blanda choklad, färskost, saffran och forsocker. Vänd ner äggvitan. Bred fyllningen på bottnen och ställ in tårtan i frysen 3–4 timmar.
Ta ut en halvtimme före servering och toppa med klyftade kumquats, kiwi och citromeliss.

Av Janet Gustavsson Foto Per-Magnus Persson

Gott & Glutenfritt – baka glutenfritt med vår webbguide!

gott och glutenfritt

Äntligen en komplett och fullmatad onlinekurs för dig som vill veta allt om glutenintolerans och glutenfria matval!

Vi har samlat information om kosthållning, medicin & hälsa och andra värdefulla tips – och givetvis mängder av härliga och goda recept.

Du får…
● En inspirerande receptbank med 72 recept för hela dagen, både till vardag och fest.
● Anneli Andersson, som bloggar på Glutenfria godsaker visar i steg-för-stegfilmer hur du bakar saftiga bullar och bröd.
● Dietisten, Sofia Antonsson svarar på frågor och ger experttips om gluten.
● Du får en stor mjölguide
● Vi ger dig smarta knep för en härligare glutenfri vardag.

Efter kursen kommer du garanterat att känna dig tryggare, mer inspirerad och säker på att lyckas i köket.

Pris: Just nu! 199 kr Ordinarie: 249 kr

gott och glutenfritt

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…