Annons

Annons

Glutenfri! Saftig formfranska med morötter

Baka glutenfritt! Rivna morötter gör formbrödet extra saftigt och gott!

Annons

Baka glutenfritt formbröd

1 bröd
25 g jäst
4 dl vatten
1/2 dl neutral matolja
1 pkt (500 g) Semper mix, du kan använda Semper Mix eller Semper Mix med fiber
1 tsk salt
1 1/2 medelstor riven morot

Topping:
ekologiska sesamfrön

Sätt ugnen på 200 grader
Smula ner jästen i en degbunke. Värm vattnet till fingervarmt, ca 37 grader. Rör ut jästen i lite av vattnet. Häll i resterande mängd vatten.
Tillsätt övriga ingredienser och blanda till en jämn och slät smet. Enklast är att använda en degblandare.
Fördela smeten i en smord, avlång form ca 1 1/2-2 liter. Vi använde en form på 1 1/2 liter för att få ett högt bröd. Använder du en form på 2 liter blir brödet längre och inte fullt så högt.
Låt brödet jäsa övertäckt på varm och dragfri plats i ca 30 minuter. Strö över sesamfrön och grädda i nedre delen av ugnen i ca 25-30 minuter, känn med sticka.

Av Bitte Eson Forsberg Foto Anders Norrsell

BAKA OCKSÅ:
Lättbakat grovt bröd i form
Recept – Grov lättbakad hälsolimpa

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons