Annons

Annons

Glutenfri sandwich!

Det kan kännas långsamt att behöva skålla frön innan bakning, men oj så gott det blir! Brödet lämpar sig utmärkt till tunna sandwichar eller varför inte som en god smörgås med leverpastej och gurka?

Annons

Glutenfritt afternoon tea
1 bröd
Steg 1:
1 dl polenta
1/2 dl linfrön
1 msk svarta psylliumfrön
2 msk chiafrön
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
1/2 dl hackad mandel
5 1/2 dl kokande vatten

Steg 2:
1 dl sirap
25 g jäst
1 ägg
1 1/2 tsk salt
1/2 dl potatismjöl
1/2 dl majsmjöl
2 1/2 dl bovetemjöl
2 msk fiberhusk
1 dl hackade torkade aprikoser
1 dl russin
smör, olivolja eller rapsolja till formen
brödform, 1 liter
boveteflingor

Blanda alla torra ingredienser i steg 1 i en stor bunke. Häll det kokande vattnet över och blanda runt ordentligt. Låt detta vila minst tre timmar eller över natten.
Blanda ingredienserna i steg 2 separat och blanda med fröblandningen. Plasta och låt jäsa 2,5 timmar.
Smörj en brödform noga med fett och häll i degen. Olja händerna lätt och platta till degen i formen så den blir jämn. Strö lite boveteflingor längs brödets mitt och låt brödet jäsa i formen en timme eller till nästan dubbel storlek.
Sätt ugnen på 175 grader. Grädda i nedre delen av ugnen cirka en timme. Låt brödet svalna helt innan du skär i det. Allra bäst mår brödet av att få ligga ett par timmar innan det skärs upp. Gör sandwichar med exempelvis färskost, stark ost och gurka emellan.

Av josephinepalm.com Foto jessicalund.se

Fler recept fria från gluten hittar du här>>

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons