Annons

Annons

Glutenfri! Smörgåsrulltårta

Fira med smörgåstårta! Finns det någon bättre bjudmat än smörgåstårta? Baka en glutenfri botten och fyll den med läckerheter.

Annons

Glutenfri smörgåstårta

ca 6 personer
1 rektangulär glutenfri smörgåstårtsbotten, receptet hittar du här>>

Fyllning:
5 hårdkokta, fint tärnade ägg
3 dl crème fraiche
1 dl hackad dill
100 g skalade, hackade räkor

Garnering:
3 dl crème fraiche
200 g färskost
1 knippa dill
100 g skivad rökt lax
1 citron
ärtskott

Tillred bröddegen enligt grundreceptet. Bred ut degen på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda 6–7 minuter. Stjälp upp på ett nytt bakplåtspapper och ta bort papperet som den bakats på. Låt kallna under papper eller en upp och ner vänd plåt. Kantskär bottnen.

Rör samman ägg och crème fraiche. Bred fyllningen på brödet och strö över dill och räkor.

Rulla som en rulltårta med hjälp av bakplåtspapperet, lägg in i kylen, gärna över natten så att tårtan får stå och safta till sig.

Vispa crème fraichen så att den tjocknar, tillsätt färskosten och bred krämen på smörgåsrullen. Strö över hackad dill. Skär laxen i remsor och rulla samman som rosor och lägg på toppen av rulltårtan. Dekorera med grönt och citron. Sätt knippen av ärtskott på sidorna.

Av Janet Gustavsson Foto Erik Karlsson

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons