Annons

Annons

Glutenfri smörgåstårta med räkor och laxrosor

Finns det någon bättre bjudmat än smörgåstårta? Här utgår vi från ett glutensäkert favoritrecept på brödet och sedan har vi fyllt den med lax och räkor.

Annons

Glutenfri smörgåstårta

6–8 personer

1 tredelad, glutenfri smörgåstårtsbotten, recept >>
rumsvarmt smör

Fyllning 1:
500 g oskalade räkor
150 g strimlad kallrökt lax
1 ask kesella
2 dl vispad grädde
3 msk färsk, riven pepparrot
1 lime, rivet skal från hela och saft från halva

Fyllning 2:
1 ask röd rom, ca 80 g
200 g oskalade räkor
2 finhackade kokta ägg
3 msk finhackad dill
1 ask kesella
2 dl vispad crème fraiche
150 g kallrökt lax, strimlad

Topping:
200 g Philadelphiaost
1 dl crème fraiche
1 gurka

Garnering:
500 g oskalade räkor
400 g skivad kallrökt lax
dillvippor
2 skivade citroner
1 skivad carambole

Skala och hacka alla räkorna – men lämna några hela till garneringen.

Blanda ingredienserna till fyllning 1. Smöra två av tårtbottnarna. Bred ut fyllningen på en av bottnarna. Lägg på nästa botten.

Blanda ingredienserna till fyllning 2 och bred ut. Täck med den sista tårtbottnen.

Blanda Philadelphiaost och crème fraiche och bred ut på tårtans topp och kanter.

Riv gurkan och pressa ur all vätska och klappa in rivet runt om på tårtans kant. Garnera.

Recept av Janet Gustavsson
Foto Erik Karlsson

Recept: Glutenfri smörgåsrulle

Glutenfri smörgåstårta

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons