Annons

Annons

Glutenfri solskenskaka

Baka en härlig solskenskaka och njut av solen. Receptet är fritt från gluten.

Glutenfritt av Janet Gustavsson

Grunddeg
25 g jäst
50 g smör eller margarin
2 1/2 dl mjölk
1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
1 tsk kardemumma, stött
6 dl glutenfri mjölmix, Semper

Smula ner jästen i en degbunke, smält matfettet och tillsätt det i mjölken, rör ut jästen i den ljumma degvätskan, tillsätt socker, salt, kardemumma och mjölmix.

Annons

Fyllning
1/4 vaniljstång
1 dl mjölk
2 msk strösocker
1 äggula
3 msk majsstärkelse
15 g smör
1 dl aprikosmarmelad

Pensling
1 ägg
pärlsocker

1. Gör grunddegen, låt jäsa övertäckt 30 minuter.
2. Dela vaniljstången mitt itu och skrapa ur fröna, lägg i kastrull tillsammans med mjölken och koka upp.
3. Vispa socker, äggula och majsstärkelse fluffigt, slå över den heta mjölken under vispning. Häll tillbaka i kastrullen och värm försiktigt under vispning tills det börjar tjockna, häll över i en skål och tillsätt smöret skuret i tärningar.
4. Kavla ut degen till en degplatta, bred på vaniljkräm och aprikosmarmelad. Rulla samman till bullar och lägg glest i en form med löstagbar kant. Låt jäsa övertäckt 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
5. Pensla med ägg och strö över pärlsocker, grädda cirka 25 minuter.

Av Janet Gustavsson Foto: Erik Karlsson

Gott & Glutenfritt – baka glutenfritt med vår webbguide!

gott och glutenfritt

Äntligen en komplett och fullmatad onlinekurs för dig som vill veta allt om glutenintolerans och glutenfria matval!

Vi har samlat information om kosthållning, medicin & hälsa och andra värdefulla tips – och givetvis mängder av härliga och goda recept.

Du får…
● En inspirerande receptbank med 72 recept för hela dagen, både till vardag och fest.
● Anneli Andersson, som bloggar på Glutenfria godsaker visar i steg-för-stegfilmer hur du bakar saftiga bullar och bröd.
● Dietisten, Sofia Antonsson svarar på frågor och ger experttips om gluten.
● Du får en stor mjölguide
● Vi ger dig smarta knep för en härligare glutenfri vardag.

Efter kursen kommer du garanterat att känna dig tryggare, mer inspirerad och säker på att lyckas i köket.

Pris: Just nu! 199 kr Ordinarie: 249 kr

gott och glutenfritt

Vill du ha fler tips på härliga bakverk fria från gluten? Här kommer 5 goda recept!
Ljuvlig mintchokladkaka

Rulltårta med choklad och lemoncurd

Hallonbullar

Kaffecheesecake

Lyxlängd med nutella

Följ oss på facebook.com/vialskarglutenfritt

 

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…