Annons

Annons

Glutenfri sommartårta

När vår läsare, Britta Thisell bjuder på sommarmiddag avslutar hon gärna med en glutenfri sommartårta med massor av goda hallon.

Annons
sommartårta med hallon

Sommar sommar… bjud på en glutenfri tårta i sommar.

8–10 bitar
1 dl valnötter
150 g mandelmjöl
1 msk kokosflingor
1 msk solrosfrön
1 tsk salt
3 msk kokosolja
3 msk agavesirap

Fyllning:
1 dl kesella
400 g färskost
1 citron, rivet skal
200 g vit choklad, riven

Topping:
4 dl frysta hallon
1/2 dl agavesirap
2 tsk gelatin + 2 tsk vatten
färska hallon
citronmeliss

Botten: Finhacka valnötterna och blanda med mandelmjöl, kokosflingor, solrosfrön och salt. Tillsätt smält kokosolja och agavesirap.
Klä insidan av en springform med plastfolie och tryck ut nötmassan i botten. Ställ i kylskåp.

Blanda alla ingredienser till fyllningen och mixa med en stavmixer. Bred ut smeten på botten och ställ in i kylskåp igen tills allt kallnat ordentligt.
Tina hallonen, mixa till en slät smet. Blanda gelatinpulver och vatten enligt förpackning, rör ner i hallonsmeten. Bred över tårtan och låt stelna i kylskåp. Dekorera med färska hallon och citronmeliss.

Tips! Om det blir mycket vätska över när hallonen är tinade spar den för att blanda med gelatinpulvret istället för vatten

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons