Annons

Annons

Glutenfri tagliatelle med gräddig tomatsås och räkor

Färska tomater ger en härligt syrlig sås till den här lite lyxiga räkpastan.

Annons

Tagliatelle
4 personer
350 g glutenfri tagliatelle
500 g oskalade räkor
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
4 tomater, gärna plommontomater
1 tsk socker
1 tsk salt
1 msk rödvinsvinäger
1 dl vispgrädde
olivolja till stekning
svartpeppar

Garnering:
hackad persilja
rivet citronskal

Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
Skala räkorna och hacka lök och vitlök. Tärna tomaterna.
Lägg lök och vitlök i en kall stekpanna med olivolja. Sätt plattan på högsta värme.
Dra ner värmen till medel så snart det börjar fräsa. Fräs under omrörning i 5 minuter.
Strö över socker och salt och fortsätt fräsa ett par minuter. Tillsätt vinäger och låt den koka in.
Rör ner tomaterna och låt fräsa någon minut och häll sedan över grädden.
Låt koka ihop i 10 minuter. Smaka av med svartpeppar och ev lite mer salt.
Vänd ner pastan och räkorna, garnera med citron och persilja.

Av Ylva Porsklev Foto: Emma Eriksson

LÄS OCKSÅ:
Öppen glutenfri lasagne med gräddig tomatsås

Redaktionens test av glutenfri pasta

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons