Annons

Annons

Glutenfri trippelkolakaka

Denna kaka är kolafantasternas dröm!

En söt dröm – trippelkolakaka.

Trippelkolakaka

16 bitar

200 g smör
4 ägg
2 dl socker
2 tsk snabbkaffepulver
1 burk karamelliserad mjölk
1 dl mandelmjöl
½ tsk salt
2 ½ dl ljus glutenfri mjölmix

GARNERA MED:
1/2 burk karamelliserad mjölk
choklad/kolagodis (kolla ingrediensförteckningen noga, det kan finnas spår av gluten i vissa godissorter)

Annons

Sätt ugnen på 175°.
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg, socker och kaffepulver tills allt är blandat. Blanda i smöret och den karamelliserade mjölken. Blanda i mandelmjöl och salt, sikta i mjölmixen.
Smörj en ugnsfast form, ca 30 x 50 cm och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter. Låt kakan svalna och skär upp i rutor. Klicka på karamellisead mjölk och dekorera med godis.

Gilla Året Runt på Facebook

Recept: Karolina Svensk och Anna Söderberg
Foto: Alexandra Ydevall

Prova också:
Glutenfri enkel bärkaka
Glutenfri sockerkaka
7 sätt att njuta av melon

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…