Annons

Annons

Glutenfri Västerbottenpaj med squash

En nygräddad paj smakar extra gott på buffén! Vår goda paj fylld med squash och Västerbottenost passar perfekt både till vardag och fest.

Annons

Hostbuff Janet Gustavsson

Vår receptbank med glutenfria recept finns här!

8 bitar

Pajdeg:
3 dl mjölmix, Semper, glutenfri
100 g smör eller margarin
2 kokta kalla potatisar

Fyllning:
200 g squash
1 dl hasselnötter
200 g Västerbottensost
3 ägg
3 dl grädde
timjan

1. Mixa ingredienserna till pajdegen, pressa i potatisen och arbeta samman till en deg. Tryck ut i en pajform, ställ kallt 30 minuter.
2. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda riven ost, ägg och grädde. Häll i pajskalet. Tärna squash, lägg i formen, strö över grovt hackade nötter och timjan, ställ in i ugn cirka 35 minuter.

Av Janet Gustavsson Foto: Erik Karlsson

Fler goda glutenfria recept hittar du här:
Glutenfri ostpaj med anjovis

Glutenfri renskavsgryta med lingon

Glutenfri laxburgare med grekisk salsa

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons