Annons

Annons

Glutenfri vit chokladkladdkaka

Annons
vit-chokladkladdkaka-med-lingon

Baka kladdig kladdkaka med vit choklad och fri från gluten.

LÄS OCKSÅ: Stjärnorna i den glutenfria bloggvärlden

2 ägg
180 g socker
100 g fett
100 g mjölkfri vit choklad
200 g mjölmix jag använder Lajlas gula majsbaserad
2 tsk vaniljsocker
100g lingon

Sätt ugnen på 200g och smöra och bröa en form med avtagbarkant.

Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Smält fettet i en kastrull och rör ner chokladen och smält det tillsammans på lågvärme.

Väg upp mjölet tillsätt mjölet, vaniljsockret och det smälta fettet med chokladen och vispa på låghastighet tills allt är utblandat.

Häll upp smeten i en smord form med avtagbar kant. Och strö över lingonen jämt över kakan. Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20min, det beror på hur kladdig du vill ha den, testa med en prov sticka.

Maräng frosting eller äggvitefrosting
1 dl äggvita ca två ägg
225 g socker ca 2,5 dl socker
100 ml vatten
1 tsk citronsaft

Vispa äggvitorna fluffigt. Blanda socker, vatten och citronsaft i en kastrull och låt det sjuda på svag värme utan att du rör om tills sockret är smält. Fortsätt vispa äggvitorna medan du droppvis tillsätter sockerlagen, det kommer ta 15 minuter minst, när du tillsatt all sockerlag fortsätter du att vispa och tillsätter vaniljsockret, vispa tills du har en blank och fin maräng. Nu kan du färga den eller smaksätta om du vill, annars är den färdig att spritsa!

Av Sandra Eliasson/glutenfrittmedsandra.se

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons