Annons

Annons

Glutenfria amarettokakor

Underbart sega kakor med hasselnötter och mandelsmak. En riktig favoritrecept!

Annons
amarettokakor

Baka fantastiskt goda glutenfria amarettokakor.

ca 20 st
200 g hackade hasselnötter
1 1/2 dl socker
3 äggvitor
500 g mandelmassa, grovriven
1 msk amarettolikör eller finrivet skal av en apelsin.
florsocker

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda hackade hasselnötter, socker och äggvitor i matberedare och kör tills nötterna är finhackade. Blanda ner grovriven mandelmassa i omgångar i smeten, som ska bli jämn och klumpfri. Blanda ner amarettolikör.

Forma smeten med hjälp av matskedar till knappt äggstora kakor. Vänd dem i florsocker i en skål så att de blir pudrade runt om och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda 14 minuter i mitten av ugnen.

Tips! Goda med apelsinsmak också. Byt ut amarettolikören mot lite rivet apelsinskal.

Receptet kommer från boken Bakat från slottsträdgården Uliksdal. Foto Sofia Gerholm

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons