Annons

Annons

Glutenfria apelsinbullar

De här bullarna med sin fräscha fyllning är försvinnande goda – gör gärna dubbel sats!

Apelsinbullar med läcker fyllning

ca 12 bullar

25 g jäst för söta degar
3 1/2 dl mjölk
75 g smör, smält
1 msk fiberhusk
2 dl rismjöl
1 dl majsmjöl
2 dl potatismjöl
1 1/3 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt

Annons

APELSINFYLLNING:
100 g vit choklad
100 g smör, rumstempererat
1 apelsin, rivet skal och saft

PENSLING:
1 ägg
2 msk pärlsocker

Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör ut jästen. Tillsätt smält smör och fiberhusk, låt svälla 10 minuter.
Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen kraftigt, låt jäsa i 1 1/2 timme.
Hacka chokladen, smält i vattenbad. Mixa med smöret och pressa ner saften från apelsinen. Rör i det rivna skalet.
Lägg degen i en spritspåse och tryck ut bullar i formar som du ställer i mufnsbleck. Låt jäsa ytterligare 1 timme.
Lägg fyllningen i en spritspåse, tryck ett litet hål i varje bulle och tryck i lite fyllning, låt jäsa ytterligare 15 minuter.
Sätt ugnen på 200°. Pensla med ägg och strö över pärlsocker. Grädda i 8–10 minuter.

Av Bitte Eson Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Fler goda glutenfria fikarecept:
Glutenfria jitterbuggare
Jordgubbscheesecake
Kladdkaka med geléhallon

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…