Annons

Annons

Glutenfria apelsincookies

Söta, spröda och väldigt lättbakade är de här läckra kakorna med smak av apelsin och mandel.

Cookies med apelsinsmak

Ca 20 kakor

200 g mandelmjöl
200 g strösocker
1 knivsudd salt
2 msk rivet apelsinskal
2 äggvitor
1 dl florsocker

Sätt ugnen på 200°. Blanda mandelmjöl, strösocker, salt och rivet apelsinskal i en skål. Vispa äggvitorna styva, vänd ner i mandelblandningen.

Annons

Forma till bollar, ca 3 cm i diameter. Rulla i florsocker och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen 15–17 minuter. Låt kallna.

Recept av Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Tips på annat gott till kaffet:

Glutenfria apelsinbullar

Glutenfria apelsinmazariner

Glutenfria chokladmuffins med kolagömma

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…