Annons

Annons

Glutenfria apelsinrutor med frosting

Baka goda rutor i långpanna. Frostingen ovanpå är inte fast och därför kan kakan inte frysas.

Baka glutenfria apelsinrutor med frosting

Baka glutenfria apelsinrutor med frosting

Ca 20-24 rutor
200 g rumsvarmt smör eller margarin
3 dl strösocker
3 ägg
1 apelsin, rivet skal
1,5 msk apelsinsaft
3/4 dl standardmjölk
4,5 dl glutenfri mjölmix
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Annons

Apelsinfrosting:
35 g rumsvarmt smör eller margarin
200 g färskost
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1/2 apelsin, rivet skal

Garnering:
halverade apelsinskivor

Sätt ugnen på 180 grader.
Vispa samman smör och strösocker poröst och luftigt i en degbunke. Tillsätt äggen och forsätt vispa en stund till. Blanda i apelsinskal, apelsinsaft och mjölk.
Blanda samman mjölmix, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Sikta ner detta i smeten.

Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna ca 28 x 32 cm. Grädda kakan längst ner i ugnen ca 25-30 minuter, känn med sticka. Ta ut och låt kallna.

Vispa samman smör och färskost luftigt med hjälp av en elvisp. Sikta ner florsocker och vaniljsocker, vänd ner rivet apelsinskal.
Bred ut frostingen på den kalla kakan, använd en smörkniv eller en palettkniv så blir det slätt och fint. Garnera med halverade apelsinskivor.
Låt frostingen stelna något, innan du skär i rutor. Men tänk på att det är en mjuk frosting så den blir inte hård.

Av Bitte Eson Forsberg Foto Anders Norrsell

Gott & Glutenfritt – baka glutenfritt med vår webbguide!

gott och glutenfritt

Äntligen en komplett och fullmatad onlinekurs för dig som vill veta allt om glutenintolerans och glutenfria matval!

Vi har samlat information om kosthållning, medicin & hälsa och andra värdefulla tips – och givetvis mängder av härliga och goda recept.

Du får…
● En inspirerande receptbank med 72 recept för hela dagen, både till vardag och fest.
● Anneli Andersson, som bloggar på Glutenfria godsaker visar i steg-för-stegfilmer hur du bakar saftiga bullar och bröd.
● Dietisten, Sofia Antonsson svarar på frågor och ger experttips om gluten.
● Du får en stor mjölguide
● Vi ger dig smarta knep för en härligare glutenfri vardag.

Efter kursen kommer du garanterat att känna dig tryggare, mer inspirerad och säker på att lyckas i köket.

Pris: Just nu! 199 kr Ordinarie: 249 kr

gott och glutenfritt

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…