Annons

Annons

Glutenfria baguetter

När du bakar bröd, fritt från gluten ska degen blir ganska lös, inte så fast som med vanligt mjöl.

Annons

Baguetter

2 stycken
25 g jäst
3 dl ljummet vatten
2 msk olja
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
1/2 dl kesella
5 1/2–6 dl glutenfri mjölblandning, Semper
flingsalt

Smula ner jästen i en matberedare, tillsätt vattnet och rör ut jästen. Tillsätt olja och fiberhusk och låt svälla 15 minuter. Tillsätt övriga ingredienser och blanda degen under ett par minuter, gärna med degkrokar.
Häll smeten i en kraftig spritspåse. Spritsa ut två kraftiga längder på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckt ca 2 timmar. Sätt ugnen på 250 grader.
Strö över flingsalt och ställ in mitt i ugnen, sänk till 225 grader och grädda 10–12 minuter.

Av Janet Gustavsson Foto Erik Karlsson

Följ oss på facebook, vi älskar glutenfritt vi uppdatera med nya goda recept varje dag!

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons