Annons

Annons

Glutenfria blåbärssnitt

Blåbär växer rekordmycket i år, passa på att baka de här möra snittarna med egengjord blåbärssylt.

Annons
Blåbärssnitt

Blåbärssnitt

ca 30 st
125 g rumsvarmt smör eller margarin
1 1/4 dl strösocker
1 ägg
1/2 tsk bakpulver
3 1/2 dl Semper Glutenfri Fin mix
1 tsk vaniljsocker

Fyllning:
1/2 dl blåbärssylt

Gör din egen blåbärssylt! Recept hittar du här>>

Glasyr:
1 dl florsocker
1 msk vatten

Sätt ugnen på 225°.
Rör matfett och socker poröst. Tillsätt ägget.
Blanda mjölmix med bakpulver och vaniljsocker och vänd ner i äggsmeten. Rör om och arbeta samman till en deg.
Dela degen i två lika stora delar. Rulla varje del i en längd, lika lång som en plåt, ca 30×40 cm. Placera längderna på en bakplåtspappersklädd plåt.
Platta till längderna lite lätt med handflatan. Gör en fördjupning i mitten på varje längd och klicka med hjälp av en tesked ner sylt i fördjupningen.
Grädda snitten i ugnens mitt 8-10 minuter. Ta ut och låt svalna lite.
Blanda florsocker och vatten. När kakorna svalnat något, ringla över glasyren. Medan kakorna fortfarande är varma skär du dem i snedställda bitar. Låt kallna.

Tips! Gör inte urgröpningen i kakorna för djup, då har snitten en tendens att dela sig.

Av Bitte E:sson Forsberg Foto Anders Norrsell

LÄS MER:
Glutenfria mandelmassebullar med blåbär

Glutenfria blåbärsbullar med citronglasyr

Blåbärsrutor i långpanna

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons