Annons

Annons

Glutenfria bullar med kokos- och limefyllning

Baka glutenfria kardemummabullar med smakrik fyllning av mandelmassa, kokos och lime. Receptet ger ca. 40 saftiga glutenfria bullar.

Bullar med kokos- och limefyllning

Baka glutenfria bullar med god fyllning.

Ca 40 bullar

Deg:
50 g jäst för söta degar
150 g smör eller margarin
4 1/2 dl standardmjölk
2 msk fiberhusk
250 g kesella, 10 %
4 tsk mald kardemumma
1 ägg
1 1/2 dl strösocker
840-890 g glutenfri mix Semper
2 krm salt

Annons

Fyllning:
100 rumsvarmt smör eller margarin
100 g riven mandelmassa
1 dl kokos
1 limefrukt, rivet skal
1/2 limefrukt, saften

Topping:
1 uppvispat ägg
pärlsocker
mandelspån

Smula ner jästen i en degbunke. Smält matfettet i en kastrull och tillsätt mjölken under omrörning, värm till fingervarmt ca 37 grader.
Lös upp jästen i lite av degspadet. Tillsätt resterande mängd degspad. Vispa ner fiberhusk och låt allt stå och svälla i ca 10 minuter.
Tillsätt kesella, kardemumma, ägg, strösocker samt det mesta av mixen och knåda samman en stund, använd gärna maskin.
Tillsätt salt och till sist den resterande mängd mix tills degen känns fast och bra och inte faller samman. Tänk på att degen ska vara lite klibbig!
Låt degen jäsa övertäckt på varm och dragfri plats i ca 30 minuter.

Tag upp degen på lätt mjölat bakbord och kavla ut degen till en degplatta ca 1/2 cm tjock. Klicka ut smöret på degplattan. Bred försiktigt om det går.
Blanda samman riven mandelmassa, limesaft, limeskal samt kokos och fördela på degplattan försiktigt.
Rulla samman degplattan från långsidan som en rulle. Ta degskrapan till hjälp. Skär i bullbitar med degskrapan eller med en riktigt vass kniv.
Placera i bullformar eller placera bullarna direkt på bakplåtspappersklädda långpannor.
Låt bullarna jäsa övertäckta på varm och dragfri plats i ca 30 minuter. De ska gå tillbaka när du trycker på dem.
Sätt ugnen på 200 grader. Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och strö över pärlsocker och mandelspån.
Grädda ca 8-10 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

Av Bitte Eson Forsberg Foto Anders Norrsell

Gott & Glutenfritt – baka glutenfritt med vår webbguide!

gott och glutenfritt

Äntligen en komplett och fullmatad onlinekurs för dig som vill veta allt om glutenintolerans och glutenfria matval!

Vi har samlat information om kosthållning, medicin & hälsa och andra värdefulla tips – och givetvis mängder av härliga och goda recept.

Du får…
● En inspirerande receptbank med 72 recept för hela dagen, både till vardag och fest.
● Anneli Andersson, som bloggar på Glutenfria godsaker visar i steg-för-stegfilmer hur du bakar saftiga bullar och bröd.
● Dietisten, Sofia Antonsson svarar på frågor och ger experttips om gluten.
● Du får en stor mjölguide
● Vi ger dig smarta knep för en härligare glutenfri vardag.

Efter kursen kommer du garanterat att känna dig tryggare, mer inspirerad och säker på att lyckas i köket.

Pris: Just nu! 199 kr Ordinarie: 249 kr

gott och glutenfritt

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…