Annons

Annons

Glutenfria chokladfudgemuffins

Baka söta muffins med choklad och bananer.

Annons
Baka glutenfria muffins

Tips! Bäst är att baka i muffinsbleck med pappersformar i. Då är det lätt att ta ur muffinsarna.

ca 12 st
1 dl drickfärdig apelsinjuice
1 tsk fiberhusk
50 g rostade hasselnötter
200 g mörk choklad
75 g smör
2 dl ljust farinsocker
2 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
2 mosade bananer
2 ägg

Topping:
50 g av chokladen
1 dl vispgrädde
½ banan

Sätt ugnen på 200 grader.
Rör ut fiberhusken i apelsinjuicen, låt svälla 5 minuter. Rosta hasselnötterna på ett bakplåtspapper i ugnen ca 5 minuter, lägg i handduk och gnid av skalen. Hacka grovt.
Hacka chokladen och smält i vattenbad. Blanda ner ca 150 g i smält smör och blanda med apelsinjuicen.
Blanda alla torra ingredienser, bananer och ägg. Vänd ner i smeten. Fördela i smort muiffinsbleck/formar och grädda i ca 20 minuter.
Vispa grädden och blanda med resten av den smälta chokladen. Spritsa på de bakade avsvalnade muffinsen. Toppa med bananskiva och lite hackade rostade hasselnötter.

Av Janet Gustavsson Foto Erik Karlsson

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons