Annons

Annons

Glutenfria grissini

Vem älskar inte att knapra på parmesanbeströdda grissini? Ett tilltugg som passar perfekt till drinken.

Annons
Glutenfria grissini

Glutenfria grissini

Bjud på Sangria till dina grissini>>

ca 30 st
1/4 pkt jäst
2 dl ljummet vatten
1 1/2 msk rapsolja
1/2 tsk strösocker
1/2 tsk salt
1/2 msk fiberhusk
225 g Finax mjölmix, ca 3 dl

Pensling:
2 msk mjölk eller vatten
3 msk riven parmesan
1 msk sesamfrön

Smula ner jästen i en degbunke, tillsätt vattnet och rör ut jästen. Tillsätt olja, socker, salt och fiberhusk. Låt svälla 5 minuter, tillsätt mjölmix och arbeta degen väl. Låt jäsa 30 minuter.

Lägg över i spritspåse och tryck ut ca 20 cm långa stänger på en plåt med bakplåtspapper, låt jäsa ytterligare ca 15 minuter.

Sätt ugnen på 200°.
Pensla grissinin och strö över parmesan och/eller sesamfrön. Grädda ca 20 minuter. Vänd runt grissinin och låt ligga kvar i ugnens eftervärme en stund för att bli knapriga.

Av Janet Gustavsson Foto Erik Karlsson

LÄS MER:
Glutenfria havrerutor med frön

Pistasch- och pinjenötskakor glutenfria

Glutenfria baguetter

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons