Annons

Annons

Glutenfria hallonbullar

Varför inte passa på att baka detta smaskiga recept på hallonbullar nu när det är bärtid!

Annons
Glutenfria hallonbullar

Glutenfria hallonbullar

ca 20 bullar

25 g jäst
50 g smör eller margarin
2 ½ dl mjölk
½ dl strösocker
½ tsk salt
1 tsk kardemumma, stött
6 dl glutenfri mjölmix, Semper

Fyllning:
200 g frysta hallon
½ dl strösocker
1 tsk majsstärkelse
1 ägg till pensling

Glasyr:
1 dl florsocker
3 msk smält smör
2 msk grädde

Smula ner jästen i en degbunke, smält matfettet och tillsätt det i mjölken, rör ut jästen i den ljumma degvätskan, tillsätt socker, salt, kardemumma och mjölmix. Låt jäsa övertäckt 1 ½ timme.
Lägg degen i spritspåse eller klicka ut i bullformar. Låta jäsa övertäckt 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
Värm hallon, socker och majsstärkelse. Gör en grop med tummen i varje bulle. Klicka i fyllningen.
Pensla med ägg. Sätt in i ugnen, sänk värmen till 200 grader. Grädda 10-12 minuter. Låt svalna något.
Vispa ihop glasyren. Ringla över bullarna.

Recept: Janet Gustafsson Bild: Erik Karlsson

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons