Annons

Annons

Glutenfria hallongrottor

Baka en riktig älskad klassiker.

Annons

glutenfria syltgrottor

ca 25 kakor
3 dl mandelmjöl
1 dl majsmjöl
2 dl rismjöl
1 dl strösocker
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 tsk fiberhusk
150 g smör eller margarin
knappt 1/2 dl hallonsylt

Vid servering:
florsocker

Sätt ugnen på 175°.

Blanda mandelmjöl, majsmjöl, rismjöl, strö- och vaniljsocker samt fiberhusk i en matberedare. Dela matfettet i bitar och lägg ner i blandningen. Kör maskinen tills det bildas en deg.

Ta upp på lätt mjölat bakbord och arbeta samman till en smidig deg.

Dela degen i 2 lika stora bitar och rulla varje del till en stor längd. Dela varje längd i 12 lika stora bitar. Rulla bitarna till kulor och placera dem i pappersformar.

Tryck med fingret en fördjupning i varje, ganska djup, så att du får ner lite sylt i varje grop. Klicka ner hallonsylten med hjälp av en sked. Placera formarna på en långpanna och grädda strax under mitten av ugnen  ca 15 minuter.

Vid serveringen kan du pudra över lite florsocker.

Recept av Bite Eson Forsberg Foto Anders Norrsell 

Baka också:

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons