Annons

Annons

Glutenfria hallonmazariner

Mazariner passar utmärkt att baka glutenfria. Skalet blir härligt sprött och mumsigt. Kakorna går utmärkt att frysa.

Annons
hallonmazariner

Baka glutenfria hallonmazariner.

26 kakor

Bottnar:
300 g rumsvarmt smör eller margarin
240 g mandelmjöl
140 g glutenfritt havremjöl
2 dl strösocker
3 1/4 dl Maizena majsstärkelse, ca 180 g
2 äggulor
1 1/2 tsk vaniljsocker

Fyllning:
250 g riven mandelmassa
1/2 dl strösocker
125 g rumsvarmt smör eller margarin
2 ägg
3/4 dl hallonsylt

Glasyr:
2 dl florsocker
1 1/2 msk vatten
1–3 krm röd hushållsfärg

Garnering:
hallon
siktat florsocker

Sätt ugnen på 200°.

Blanda alla ingredienser till bottnarna till en smidig deg, vi använde en matberedare. Forma degen till en lång rulle och linda in i plastfilm. Låt degen vila  i kylen ca 20 minuter.

Ta ut degen och dela den i 26 lika stora bitar. Placera degbollarna i mazarinformar och tryck ut degen i formen. Förgrädda mazarinbottnarna ca 10 minuter.

Blanda mandelmassa och socker.  Tillsätt matfett och rör tills du har en slät  smet. Rör ner äggen, ett i taget. Fördela lite hallonsylt i bottnen på varje mazarin. Fördela därefter mandelmassefyllningen i formarna. Placera formarna på plåtar och grädda 13–15 minuter. Ta ut och låt svalna.

Blanda ingredienserna till glasyren och bred över mazarinerna. Garnera.

Av Bitte Eson Forsberg Foto Anders Norrsell

Receptet kommer från senaste numret av magasinet Glutenfritt som finns i butik från den 4 maj för endast 39 kr – Missa inte!

magasinet-glutenfritt-omslag

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons